A A A

Jadłospis


Jadłospis




Poniedziałek, 25.09.2017



I Śniadanie: Bułka z ziarnami zbóż (1), masło (7), twarożek ze szczypiorkiem (7),
rzodkiewka, ogórek zielony, kawa zbożowa z mlekiem (7)
II śniadanie: Krem z dyni z groszkiem ptysiowym, jabłko
Obiad: Kluski pszenne z kiełbaską i cebulką (1,3), kapusta kiszona gotowana, kompot wieloowocowy




Wtorek, 26.09.2017



I Śniadanie: Chleb razowy (1), masło (7), szynka z indyka, pasta jajeczna (3), pomidor,
herbata słodzona  z cytryną
II śniadanie: Bułka mleczna z masłem (1,7), mleko (7), marchewka do chrupania

Obiad: Kotlet wieprzowy panierowany (1,3), surówka z kapusty pekińskiej z kukurydzą, czerwoną fasolką i zieloną pietruszką, ziemniaki duszone z koperkiem, kompot truskawkowy





Środa, 27.09.2017



I Śniadanie: Bułka pszenna (1), masło (7), ser zółty (7), salami, papryka czerwona, kakao (7),
II śniadanie: Zupa krem z marchewki, banan
Obiad: Wątróbka drobiowa z cebulką, kapusta modra gotowana, ziemniaki z koperkiem, kompot śliwkowy




Czwartek, 28.09.2017



I Śniadanie: Chleb zwykły (1), masło (7), polędwica sopocka, rzodkiewka, pomidor,
szczypior, kawa z mlekiem (7)
II śniadanie: Zupa ziemniaczana gotowana na włoszczyźnie z zieloną pietruszką (9),brzoskwinia
Obiad: Bitki z szynki, sos (1), kasza gryczana (1), sałatka z ogórka kiszonego,cebulki i fasolki szparagowej, kasza grczana, kompot śliwkowy




Piątek, 29.09.2017



I Śniadanie: Pieczywo mieszane (1), masło (7), pasta z tuńczyka (wyrób własny 4), powidła
śliwkowe niskosłodzone, papryka czerwona, herbata miętowa
II śniadanie: Pieczywo Wasa, serek ziołowy (7), jabłko do chrupania  herbata owocowa

Obiad: Kluski serowe z sosem truskawkowym (1,3,7), surówka z marchewki, kompot wiśniowy.

 

 

 


Wędliny mogą zawierać śladowe ilości (1,9,6), według oświadczenia producenta.





Zapraszamy do serwisu PRZEDSZKOLA W POZNANIU