A A A

Jadłospis


Jadłospis





Poniedziałek, 20.11.2017



I Śniadanie: Sznytka zez masłem (1,7), sosyski, kawa ze stodoły (7), herbata malinowa, redyska, ogóras


II śniadanie:  Parzybroda (9), jabzo


Obiad:   Pyry z gzikiem i sznytlochem (7), kompot damasceny




Wtorek, 21.11.2017



I Śniadanie: Bułka grahamka (1), masło (7), szynka krucha, bawarka (7), pomidor


II śniadanie: Barszcz ukraiński (7), marchewka do chrupania


Obiad: Gulasz wieprzowy w sosie własnym (1), kasza gryczana, surówka z pory z suszoną śliwką, woda z cytryną




Środa, 22.11.2017



I Śniadanie: Pieczywo mieszane (1), masło (7), pasta twarogowo- brokułowa (7 wyrób własny), szynkowa, kakao (7), herbata rumiankowa, rukola


II śniadanie: Owoce- pomarańcza, gruszka, jabłko, wafel ryżowy


Obiad: Pieczeń rzymska (1,3), sos (1), surówka z kapusty modrej z marchewką i zieloną pietruszką, ziemniaki duszone z koperkiem, kompot śliwkowy




Czwartek, 23.11.2017



I Śniadanie: Kawiorek (1), masło (7), zupa mleczna owsianka (7), dżem wiśniowy niskosłodzony, papryka żółta, herbata z cytryną słodzona miodem


II śniadanie: Rosolnik z zieloną pietruszką (9), melon


Obiad: Bitki wieprzowe duszone, ryż, marchewka z groszkiem, kompot wieloowocowy




Piątek, 24.11.2017



I Śniadanie: Chleb razowy (1), masło (7), jajecznica ze szczypiorkiem (3), kawa inka z mlekiem (7), herbata miętowa, pomidor


II śniadanie: Budyń śmietankowy (wyrób własny 1, 3), żurawina


Obiad: Miruna panierowana (1,3,4), ziemniaki duszone z koperkiem, warzywa gotowane na parze (kalafior, brokuł, marchewka), kompot truskawkowy






































































 















































Zapraszamy do serwisu PRZEDSZKOLA W POZNANIU